ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΔΡΑΣΕΙΣ 2014

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ποντίων Εύοσμου «Παναγία Κρεμαστή» αναλαμβάνοντας τη διοίκηση έπειτα από την έκτακτη Γενική Συνέλευση Αρχαιρεσιών που έλαβε χώρα στις 7 Απριλίου 2014 πραγματοποίησε τις παρακάτω εκδηλώσεις-δράσεις έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014.

 

1)Ο Σύλλογος μας συμμετείχε στις τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις «Κυρίλλου και Μεθοδίου» του Πολιτιστικού Συλλόγου κάτοικων Νέας Πολιτεία στις 9,10,11 Μαΐου 2014, με ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο και έκθεση βιβλίου σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗ. Το χορευτικό τμήμα των ενηλίκων παρουσίασε χορούς του Πόντου.

 

2)Τα μέλη του Συλλόγου παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Οι Φόνισσες της Παπαδιαμάντη» στις 15 Μάιου 2014.

 

3)Οι εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων ΄΄19 Μαΐου΄΄ πραγματοποιήθηκε ως εξής:

   α)Κυριακή 11 Μάιου εκπροσώπηση του Συλλόγου μας στην επιμνημόσυνη δέηση στον Ι.Ν Αγίου Γεώργιου Ελευθέριου-Κορδελιού, κατάθεση στεφάνων και ομιλία από την πρόεδρο του Συλλόγου στο μνημείο Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

    β)Κεντρική εκδήλωση Τέταρτη 14 Μάιου στην έδρα του Συλλόγου με ομιλία του διδάκτωρ Ιστορίας και μέλος του Συλλόγου κ.Χατζηκυριακιδη Κυριάκο, απόδοση τραγουδιών από τη χορωδία του Συλλόγου με Χοράρχη το κ. Γιάννη Δασκουλίδη, απόδοση κείμενων από τα παιδιά-χορευτές του Συλλόγου, μουσικά ακούσματα από τα παιδιά-λυράρηδες του συλλόγου, προβολή εικόνων από το αρχείο του κ.Χατζηκυριακίδη.

    γ)Κυριακή 18 Μάιου επιμνημόσυνη δέηση στο Ι.Ν Ευαγγελισμός της Θεοτόκου(Πλατεία Ευόσμου) .

 

4) Συμμετοχή του χοράρχη του Συλλόγου κ.Δασκουλίδη Γιάννη στην Εκδήλωση για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των ποντίων στο 8οολοήμερο Νηπιαγωγείο του Εύοσμου.

 

5) Συμμετοχή του χοροδιδασκάλου και λυράρη του Συλλόγου Μπαϊρακτάρη Θωμά και του Διδάκτωρ ιστορίας και μέλος του συλλόγου Κυριάκου Χατζηκυριακίδη στην εκδήλωση για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των ποντίων που πραγματοποιήθηκε στο 3ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολειό Εύοσμου στις 21 Μαΐου 2014.

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: κ. Ζιώγα Χρυσούλα.

 

6) Συνάντηση μελών «Αντάμωμα 2014» που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014 στην έδρα του συλλόγου με ποντιακό γλέντι.

 

7)Συμμετοχή με το χορευτικό τμήμα των ενηλίκων του Συλλόγου στην Εκδήλωση της Ένωσης Ποντίων Αμπελοκήπων «Καμίαν και Ανασπάλω» στις 21 Ιουνίου 2014

 

8)Συμμετοχή του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο παρεκκλήσι της Παναγίας Γουμερά ανήμερα της εορτής της Αγίας Κυριακής στη Μακρυνίτσα Σερρών, την Κυριακή 6 Ιουλίου 2014.

 

9)Ημερησία εκδρομή στην Κερκίνη Σερρών στις 6 Ιουλίου 2014.

10)Συμμετοχή της Νεολαίας του Συλλόγου στην οργανωτική επιτροπή και στο 16ο συναπάντημα Νεολαίας ποντιακών σωματείων στη «Παναγία Σουμελά» που πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιουλίου 2014 έως 20 Ιουλίου 2014.

11)Διήμερο Πολιτιστικών εκδηλώσεων του Συλλόγου μας 13,14 Σεπτεμβρίου 2014 στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Εύοσμου. Τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου : παιδικό, εφηβικό, ενηλίκων, παραστάσεων, παρουσίασαν χορούς του Πόντου καθώς και το τμήμα χορωδίας απέδωσε τραγούδια του πόντου. Καταξιωμένοι καλλιτέχνες πλαισίωσαν το μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.

 

12) Επαναλειτουργία δανειστικής βιβλιοθήκης στο χώρο του συλλόγου.

13) Ο Σύλλογος συμμετείχε στην Παρέλαση της 28ης Οκτώβριου 2014 με σαράντα μέλη και παιδιά του Συλλόγου.

 

14)Κυριακάτικη συνάθροιση μελών με σκοπό τη σύσφιξη σχέσεων και τη δημιουργική-ψυχαγωγική απασχόληση των μικρών παιδιών του συλλόγου που ξεκίνησε 9 Νοεμβρίου 2014.

 

15) Ετήσιος χορός του Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε στο κοσμικό κέντρο «Ενυδρείο» στις 5 Δεκεμβρίου 2014.Παρουσίαση όλων των τμημάτων , χορευτικών και χορωδίας. Την εκδήλωση πλαισίωσε ο καταξιωμένος Καλλιτέχνης Ματθαίος Τσαχουρίδης.

 

16) Δημιουργία λαογραφικού μουσείου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην έδρα του συλλόγου.

 

17)Συμμετοχή στην χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του 4ου τμήματος παιδικών σταθμών στο ΕΠΑΛ του Δήμου Κορδελιού- Ευόσμου .

 

18) Συμμετοχή των μαθητών-λυράρηδων Δημήτρη Μωυσίδη και Αλίκη Θεοφανίδου στη Χριστουγεννιάτικη εορτή που διοργάνωσε το 8ο ολοήμερο Νηπιαγωγείο του Εύοσμου και πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014.

 

19)Συμμετοχή στην εκδήλωση «Κλαδαριές» του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου «Κοσμά Αιτωλού» που πραγματοποιήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 2014.

 

20) Την παραμονή των Χριστουγέννων τα μέλη του Συλλόγου φορώντας τις ποντιακές παραδοσιακές τους φορεσιές απέδωσαν τα ποντιακά κάλαντα στο Δημαρχείο, την Εκκλησία και στους δρόμους του Εύοσμου με συνοδεία ποντιακής λύρας και νταούλι, τηρώντας το παραδοσιακό Έθιμο.

 

21) Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς τηρήθηκε το καθιερωμένο έθιμο των καλάντων από τη νεολαία του Συλλόγου στους δρόμους και τα σπίτια των μελών.